Derde editie National Cyber Security Summer School (NCS3) eind augustus van start

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus dit jaar vindt de derde editie plaats van de National Cyber Security Summer School (NCS3). Inmiddels zijn 90 kandidaten toegelaten tot de summer school en is de inschrijving gesloten. De NCS3 is een initiatief van de CSR naar aanleiding van het advies ‘Cybersecurity in onderwijs en bedrijfsleven’ en wordt georganiseerd door dcypher in samenwerking met CGI, Nederland ICT, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en nog een aantal andere enthousiaste partners.

De NCS3 biedt masterstudenten de mogelijkheid om kennis te maken met cybersecurity en de aspecten ervan en meer te leren over het belang van samenwerking op dit vlak tussen publieke, private en wetenschappelijke partijen. Ook zijn er stageplaatsen aan de NCS3 gekoppeld. Aan de summer school nemen studenten deel vanuit uiteenlopende studierichtingen, waaronder sociale wetenschappelijke studies en technische opleidingen.

CSR Challenge

Ook dit jaar maakt de CSR Challenge onderdeel uit van het programma van de summer school. Het winnende team krijgt de gelegenheid het advies te presenteren tijdens de eerstvolgende raadsvergadering van de CSR. Dit onder toezicht en begeleiding van cybersecurity experts van overheid, bedrijven en universiteiten.