National Cyber Security Summer School (NCS3) genomineerd voor de Computable Awards 2019

ICT-vakblad Computable heeft tien opleiders genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Opleider van het Jaar, waaronder de NCS3. De Summer School is een initiatief van de Cyber Security Raad (CSR) naar aanleiding van het advies ‘Cybersecurity in onderwijs en bedrijfsleven’ dat de raad in november 2015 heeft gegeven. De NCS3 draagt bij aan het oplossen van het tekort aan cybersecurity-professionals. Er is ook een challenge aan verbonden waarbij de winnaars advies mogen uitbrengen aan de Cyber Security Raad. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 was dit reden om de NCS3 te nomineren. Dit jaar vindt de vierde editie van de summer school plaats, georganiseerd door dcypher en mede gefinancierd door belangenorganisatie Nederland ICT en ICT-dienstverlener CGI.

Tijdens de summer school krijgen masterstudenten de mogelijkheid om kennis te maken met cybersecurity en de aspecten ervan en meer te leren over het belang van samenwerking op dit vlak tussen publieke, private en wetenschappelijke partijen. Aan de summer school nemen studenten deel vanuit uiteenlopende studierichtingen, waaronder sociale wetenschappelijke studies en technische opleidingen. Ook de CSR Challenge maakt weer onderdeel uit van deze editie. De vierde editie van de NCS3 vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus dit jaar. Er is plaats voor ongeveer 80 masterstudenten en aanmelden is nog steeds mogelijk.

Genomineerd uit 25 voordrachten

In totaal waren er 25 voordrachten ingediend waaruit verschillende experts van Computable de genomineerden heeft bepaald in de categorie Opleider van het Jaar en zijn er in totaal tien voordrachten genomineerd. Naast de NCS3 zijn ook Certified Blockchain Professional Program, EIT Digital Master School, HBO-ICT Windesheim, House of Bèta, IT Campus Rotterdam, ITvitae, Make IT Work, Train4smartservices en Young Brainport Summer School genomineerd.

Bekendmaking

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2019. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst op dinsdag 29 oktober dit jaar.